In 1932 leren Piet van der Zalm en Willy van den Berg elkaar kennen. Piet een zoon van een bollenboer en Willy de dochter van de kruidenier. Ze trouwen in 1934 en krijgen 7 zoons. Terwijl Piet op het land werkte, “t weitje” bij Offem, daar waar nu de Hoffennepark is, begint Willy een hotel. Ze heeft altijd in de hotellerie gezeten. Jaren draaide ze pension Dalrust. Daar zijn de 2 jongste zoons Ton en Jan geboren. Wil is geboren op de Rembrandweg in huize “De Panne”. In 1952 laten ze Hotel Zeezicht bouwen met 19 hotelkamers, boven op een duintop aan de toen nog Pickéweg 20. Het gezin Van der Zalm woont in de kelder. Daar was het aangenaam warm in de winter. De storm van 1953 blaast het hele dak van het hotel af.
Regelmatig wordt er aan het hotel verbouwd of aangebouwd. In 1961 is het gebouw wederom vernieuwd. “Een rustig familie-hotel – schitterende omgeving – warm en koud stromend water – centrale verwarming…”
Het is een groot succes en al snel besluit Piet om op het stuk grond voor het hotel een bungalow te bouwen zodat er geen groot hotel voor gezet kan worden. Dit was in 1958. Piet en Willy wonen in het hotel en verhuren de bungalow aan onder andere de directeur van De Baak.
Hun zoon Wil draait al op jonge leeftijd mee in de zaak. Hij leert in 1963 Ineke Turenhout kennen in het uitgaansleven van Noordwijk. Ze trouwen en draaien samen de zaak. Het wordt een succesvol hotel waar ook menig feestje gegeven wordt. Helaas komt Willy in 1964 te overlijden. Piet blijft niet lang alleen want via een contactadvertentie leert hij zijn tweede vrouw kennen. Zij trouwen in 1968.
Wil heeft grootse plannen om het hotel om te bouwen van hotelkamers naar vakantie appartementen. In 1968/’69 worden de eerste 8 appartementen gerealiseerd. Vader Piet maakt de eerste nieuwe appartementen mee maar hij overlijdt en heeft het nooit helemaal af gezien. Beetje bij beetje wordt het gebouw moderner en in 1974 openen zij Zeemotel Zeezicht met 32 luxe appartementen.
Vanaf het begin af aan is Zeezicht een familiebedrijf. Wil nam de zaak over maar broers Cees en Jan werkten nog een tijd mee. Broer Leo hielp mee in de zomervakanties want die woonde al vanaf 1964 in Amsterdam om te studeren. Later ging Wil samen werken met zijn zwager Frans, broer van Ineke. En de moeder en zus van Ineke waren ook heel vaak in de bedrijfskeuken te vinden om bijvoorbeeld de piepers te jassen.
In 1977 begon Wil ook het eerste strandpaviljoen “De Fuik” aan de zuid boulevard. “Schade Post 78”werd het genoemd nadat de zomer van 1978 een heel slecht seizoen was geweest. Later werd het “Zat en Ko”, Zalm Turenhout en Koos (vader Turenhout). Dit deed hij samen met zijn broer Jan en zwager Frans. Maar de vader van Ineke was daar ook altijd aanwezig voor hand en spandiensten. Broer Jan is later restaurant de Zeester begonnen in Zeezicht. Zoon Wilko nam het strandpaviljoen onder zijn hoede samen met een paar vrienden. Het was destijds alleen afhaalservice. Broodjes kaas, ham, ei en hamburger en frisdrank was te koop. Toen Jan gestopt was met het restaurant in het hotel en nadat hij restaurant Fruits de Mer heeft gehad aan de Parallel Boulevard heeft hij het strandpaviljoen overgenomen en het weer “De Zeester” genoemd, wat nu weer in handen is van zijn zoon Jeroen.
Wilko heeft eigenlijk zijn hele leven wel in de zaak gewerkt. Na het strandpaviljoen ging hij Zeezicht draaien. Eerst nog samen met zijn vader Wil en al snel deed hij dit zelf. Samen met Patty heeft hij het officieel overgenomen in 1999. Na een aantal jaar was het weer tijd voor een verandering. Deze keer was het een nog grotere dan zijn vader ooit had gedaan.
Voor de gasten was Zeezicht altijd een knus familiehotel. De gasten werden hartelijk welkom geheten en gingen regelmatig met Willy en Piet op de foto.
In de zomermaanden waren er heel veel gezinnen die elk jaar, in dezelfde week, hetzelfde appartement en met dezelfde andere gasten in Zeezicht verbleven. Hun kinderen kregen later ook weer kinderen die ook weer vriendjes maakten. Tafeltennis, barbecues, het zwembad…..de kinderen hadden het altijd best naar hun zin. Hierdoor hebben veel gezinnen uit verschillende delen van Nederland en Duitsland elkaar goed leren kennen en tot op de dag van vandaag nog contact met elkaar.