Villa Zeezicht logo
Villa Zeezicht logo
Boek nu
Hond vriendelijk
Bekijk appartementen Bekijk appartementen en reserveer Boek nu

Architectuur

Het nieuwe Zeezicht gebouw is ontworpen in een klassieke badplaatsarchitectuur, voorzien van moderne accenten. Deze Noordwijkse stijl past binnen het zorgvuldig omschreven beeldkwaliteitsplan van Noordwijk aan Zee dat een nieuw elan brengt binnen de Noordwijkse badplaatsarchitectuur. Deze “Noordwijkse stijl” kenmerkt zich door een rijke gedetailleerde daken en dakkapellen met diverse houten accenten in de gevel. Staande raampartijen en erkers geven het gebouw een rijke allure. Deze verfijning en kleinschaligheid wordt gecombineerd met lichtkleurige materialen met een nauwgezette detaillering. Zeezicht wordt uitgevoerd in een crèmewitte baksteen met een dak van roodbruin genuanceerde keramische leipannen. Withouten hekwerken en spanten accentueren de verschillende onderdelen. Erkers en dakkapellen, alsmede een grote variatie aan raampartijen zorgen voor een zeer levendig gevelbeeld.

 

Zeezicht telt 24 hotel-appartementen met op de begane grond het restaurant en zwembad met uitzicht op zee. Om de entree van het hotel te benadrukken is de plint met hardsteen bekleedt. De hoofdentree van de ruim opgezette appartementen is bewust gescheiden van het hotel en is gesitueerd aan de kant van de appartementen, aan de duinkant zijde.

 

Het nieuwe Zeezicht is bijzonder in haar opzet, het gebouw combineert een hotel en woon functie. Deze mix van hotels en duinvilla’s heeft in “de Zuid” altijd al bestaan. Nu worden deze functies op een fraaie manier gecombineerd in het nieuwe Zeezicht en vormgegeven in de karakteristieke Noordwijkse architectonische stijl.

 

Als Noordwijkse architectenbureau zijn wij overtuigd dat het nieuwe Zeezicht past, zo niet een verrijking is voor de badplaats Noordwijk aan Zee. Het gebouw straalt een rijke sfeer uit en is met zorgvuldigheid ingebed tussen de bestaande duinvilla’s. De appartementen liggen op een unieke locatie in het duin en op steenworp afstand van het strand en de zee.

Architectuur